21-02-2016
Wielkanoc
Wielkanoc to czas odrodzenia,
budzącego się życia,
rozwijającej się młodej zieleni.
I tak ma być na naszym stole.
Sprawdź naszą ofertę: Jaja faszerowane polskie wiejskie
10 połówek 25 pln
Sałatka jarzynowa jak w domu
1kg 30 pln
Nóżki wieprzowe jak dawniej
1por. 20 pln
Pasztet z dziczyzny
1kg – 55 pln
Karkówka czosnkiem aromatyzowana
1 kg 50 pln
Barszcz biały wielkanocny z jajkiem
1l   28pln
Cała gęś pieczona – faszerowana wątróbkami 250 pln Kaczka po polsku z antonówkami pieczona
110 pln
Pierogi z dziczyzną w sosie z leśnych grzybów  8 szt  35 zł Ćwikła u nas tarta
150g–12 pln
Sos tatarski
150g–12 pln
Zamówienia na dania świąteczne prosimy składać osobiście w restauracji lub pod adresem mailowym restauracja.ratuszowa@vp.pl   tel :694438887
12-01-2016
Praca
OFERTA PRACY ------------------- Restauracja Piwnica Ratuszowa poszukuje chętne osoby do pracy na stanowisko  KELNER/BARMAN POMOC KUCHENNA   Jeśli chcesz zdobyć doświadczenie w restauracji , nauczyć się obsługi  Gości lub pokazać swoje umiejętności zgłoś się do Nas.    Cv proszę przesłać na adres : restauracja.ratuszowa@vp.pl
29-12-2015
Drodzy Goście
Drodzy Goście! Przypominamy, że w ostatni dzień roku czwartek 31.12, restauracja będzie nieczynna W piątek 01.01.2016 zapraszamy na uroczysty obiad od godziny 13.00
Życzymy wielu radosnych chwil i wspaniałych doznań kulinarnych w Nowym Roku 2016 ! życzy Team restauracyjny Piwnica Ratuszowa 
05-03-2015
Konkurs Smaki Dziczyzny 2015
Z przyjemnością informujemy , że zostaliśmy zakwalifikowani do grona finalistów konkursu "SMAKI DZICZYZNY 2015", który odbędzie się 25 marca br., podczas Targów EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska
Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych kucharzy pracujących w restauracjach specjalizujących się w daniach z dziczyzny i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych 
dziczyzny - jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.
05-03-2015
Święto Kobiet w Ratuszowej
Spełnienia wszystkich marzeń, zadowolenia z siebie, radości życiowej i aby każdy kolejny dzień był Dniem Kobiet życzy Wam wspaniałe, niepowtarzalne Panie – team restauracji Piwnica Ratuszowa! W weekend 7-8 marca 2015 roku zapraszamy wszystkie Panie wraz z ich towarzyszami do uczczenia ich święta obiadem lub kolacją . Na każdą z naszych Pań czekać będzie niespodzianka - drinki na bazie Martini Bianco.  
05-03-2015
Kameralne spotkania , rodzinne uroczystości
Wieczorne spotkania w męskim gronie przy przysmakach z minionych lat, kameralne kolacje w gronie najbliższych, zorganizowane przyjęcia weselne, chrzciny, komunie lub inne ważne uroczystości którym towarzyszą smakowite dania z dziczyzny , ekskluzywne trunki oraz nastrojowa muzyka – z wielką przyjemnością zadbamy o oprawę każdego wydarzenia! Do każdej oferty podchodzimy indywidualnie mając na uwadze Państwa uwagi i życzenia!
Zachęcamy do kontaktu osobistego, telefonicznego lub mailowanego
restauracja.ratuszowa@vp.pl tel :746406106 Anna Łaniewska-Radaj tel: 694438887
03-03-2015
Lunch od godz 12.00 do godz. 17.00 w cenie 19,50
Zbieramy zbiorowe zamówienia z dostawą do biura  Minimalna wartość  zamówienia 70 zł. W restauracji serwujemy lunch menu w godzinach od 12.00 do 17.00 od poniedziałku do piątku. Cena zestawu 19,50 zł. Do każdego zestawu deser! Zamówienia na wynos przyjmujemy do godz. 12.00 pod nr tel. 694438887
11-03-2014
Dr Grzegorz Russak w Ratuszowej-wielbiciel kuchni myśliwskiej i autor wielu książek oraz programów kulinarnych. Znany jest również jako wspaniały gawędziarz.
W dniu 14 marca 2014 roku odbędzie się biesiada pt. „Odkrywamy smaki dziczyzny”, w Restauracji Piwnica Ratuszowa w Świdnicy. W trakcie wydarzenia, prowadzonego przez znanego propagatora kultury i kuchni myśliwskiej dr Grzegorza Russaka, uczestnicy spotkania będą mieli okazję nie tylko zasmakować wyśmienitych potraw, przygotowanych na tą okazję, ale również poznać bogatą i różnorodną kulturę kuchni staropolskiej oraz degustować wino świdnickie z Winnicy Świdnickiej Państwa Gut.


 

 

W średniowieczu obce piwa można było sprzedawać tylko na rachunek Rady Miejskiej w Ratuszowych Piwnicach. W 1332 roku w piwniczych rachunkach po raz pierwszy wymienione było Piwo Świdnickie. To właśnie ono było najpopularniejszym napojem w XV wieku w tej części Europy. Większe miasta, jak Wrocław, utrzymywały w Świdnicy swoich stałych kupców a w ich „Piwnicach Świdnickich” oprócz wyszynku piwa znajdowały się rówież punkty składowania piwa przeznaczonego do dystrybucji.

Anna Łaniewska-Radaj

Osoba do kontaktu:
Anna Łaniewska-Radaj
tel. 694-438-887