News

21-02-2016
Wielkanoc
Wielkanoc to czas odrodzenia,
budzącego się życia,
rozwijającej się młodej zieleni.
I tak ma być na naszym stole.
Sprawdź naszą ofertę: Jaja faszerowane polskie wiejskie
10 połówek 25 pln
Sałatka jarzynowa jak w domu
1kg 30 pln
Nóżki wieprzowe jak dawniej
1por. 20 pln
Pasztet z dziczyzny
1kg – 55 pln
Karkówka czosnkiem aromatyzowana
1 kg 50 pln
Barszcz biały wielkanocny z jajkiem
1l   28pln
Cała gęś pieczona – faszerowana wątróbkami 250 pln Kaczka po polsku z antonówkami pieczona
110 pln
Pierogi z dziczyzną w sosie z leśnych grzybów  8 szt  35 zł Ćwikła u nas tarta
150g–12 pln
Sos tatarski
150g–12 pln
Zamówienia na dania świąteczne prosimy składać osobiście w restauracji lub pod adresem mailowym restauracja.ratuszowa@vp.pl   tel :694438887
12-01-2016
Praca
OFERTA PRACY ------------------- Restauracja Piwnica Ratuszowa poszukuje chętne osoby do pracy na stanowisko  KELNER/BARMAN POMOC KUCHENNA   Jeśli chcesz zdobyć doświadczenie w restauracji , nauczyć się obsługi  Gości lub pokazać swoje umiejętności zgłoś się do Nas.    Cv proszę przesłać na adres : restauracja.ratuszowa@vp.pl
29-12-2015
Drodzy Goście
Drodzy Goście! Przypominamy, że w ostatni dzień roku czwartek 31.12, restauracja będzie nieczynna W piątek 01.01.2016 zapraszamy na uroczysty obiad od godziny 13.00
Życzymy wielu radosnych chwil i wspaniałych doznań kulinarnych w Nowym Roku 2016 ! życzy Team restauracyjny Piwnica Ratuszowa 
05-03-2015
Konkurs Smaki Dziczyzny 2015
Z przyjemnością informujemy , że zostaliśmy zakwalifikowani do grona finalistów konkursu "SMAKI DZICZYZNY 2015", który odbędzie się 25 marca br., podczas Targów EuroGastro, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska
Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych kucharzy pracujących w restauracjach specjalizujących się w daniach z dziczyzny i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych 
dziczyzny - jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.
05-03-2015
Święto Kobiet w Ratuszowej
Spełnienia wszystkich marzeń, zadowolenia z siebie, radości życiowej i aby każdy kolejny dzień był Dniem Kobiet życzy Wam wspaniałe, niepowtarzalne Panie – team restauracji Piwnica Ratuszowa! W weekend 7-8 marca 2015 roku zapraszamy wszystkie Panie wraz z ich towarzyszami do uczczenia ich święta obiadem lub kolacją . Na każdą z naszych Pań czekać będzie niespodzianka - drinki na bazie Martini Bianco.  
05-03-2015
Kameralne spotkania , rodzinne uroczystości
Wieczorne spotkania w męskim gronie przy przysmakach z minionych lat, kameralne kolacje w gronie najbliższych, zorganizowane przyjęcia weselne, chrzciny, komunie lub inne ważne uroczystości którym towarzyszą smakowite dania z dziczyzny , ekskluzywne trunki oraz nastrojowa muzyka – z wielką przyjemnością zadbamy o oprawę każdego wydarzenia! Do każdej oferty podchodzimy indywidualnie mając na uwadze Państwa uwagi i życzenia!
Zachęcamy do kontaktu osobistego, telefonicznego lub mailowanego
restauracja.ratuszowa@vp.pl tel :746406106 Anna Łaniewska-Radaj tel: 694438887
03-03-2015
Lunch od godz 12.00 do godz. 17.00 w cenie 19,50
Zbieramy zbiorowe zamówienia z dostawą do biura  Minimalna wartość  zamówienia 70 zł. W restauracji serwujemy lunch menu w godzinach od 12.00 do 17.00 od poniedziałku do piątku. Cena zestawu 19,50 zł. Do każdego zestawu deser! Zamówienia na wynos przyjmujemy do godz. 12.00 pod nr tel. 694438887
11-03-2014
Dr Grzegorz Russak w Ratuszowej-wielbiciel kuchni myśliwskiej i autor wielu książek oraz programów kulinarnych. Znany jest również jako wspaniały gawędziarz.
W dniu 14 marca 2014 roku odbędzie się biesiada pt. „Odkrywamy smaki dziczyzny”, w Restauracji Piwnica Ratuszowa w Świdnicy. W trakcie wydarzenia, prowadzonego przez znanego propagatora kultury i kuchni myśliwskiej dr Grzegorza Russaka, uczestnicy spotkania będą mieli okazję nie tylko zasmakować wyśmienitych potraw, przygotowanych na tą okazję, ale również poznać bogatą i różnorodną kulturę kuchni staropolskiej oraz degustować wino świdnickie z Winnicy Świdnickiej Państwa Gut.


In the Middle Ages foreign beer could be sold only on behalf of the City Council in the Town Hall Cellar / Piwnica Ratuszowa. In 1332 in the cellar bills Świdnickie Beer was specified for the first time. That was the most popular beverage in the fifteenth century in this part of Europe. Larger cities such as Wrocław, remained in Świdnica their regular buyers and in their " Świdnica‘s Cellars" except dispensing beer, there were also beer storage point for distribution.

Anna Łaniewska-Radaj

Anna Łaniewska -Radaj

(+48) 694-438-887